Coronamaatregelen bij Upstairs (update 15 januari)

Afgelopen week is bekend gemaakt dat de lockdown verlengt wordt. Dit betekend dat we met Upstairs ook nog langer gesloten dienen te blijven.

Omdat we nog steeds niet op locatie onze lessen aan kunnen bieden, zullen we online onze lessen blijven verzorgen. Zoals eerder aangegeven doen we dit via Facebook en wordt de link van de les daarna op de site geplaatst. Op die manier kan er live meegedanst worden via Facebook en kan er via de link terugkeken worden. Voor het terugkijken is geen Facebook-account nodig.

U kunt de onlinelessen terug vinden op: http://www.upstairsdancefit.nl/2020/12/16/online-lessen-kijk-ze-hier-terug/

 

We zullen de abonnementskosten vanaf heden, gedurende de lockdown, halveren. Op deze manier kunnen wij de onlinelessen blijven verzorgen en blijft het voor alle leden mogelijk om lekker te blijven dansen.

Wij hopen dat ieder lekker blijft bewegen, bijvoorbeeld tussen het huiswerk door, en dat jullie de ontspanning kunnen vinden tijdens de danslessen.

 

Hopelijk tot snel.

 

Met sportieve groet,

 

Upstairs Dance & Fit


Beste leden,

 

Zoals u mogelijk vanavond in de persconferentie heeft kunnen horen heeft het kabinet wederom een lockdown aangekondigd. Dit betekend dat alle binnensportlocaties vanaf dinsdag 15 december voor een periode van vijf weken dicht gaan. De sportscholen, zwembaden en sporthallen moeten hun deuren sluiten. Wat betekend dat de sportlessen van Upstairs ook niet op locatie door kunnen gaan in deze periode.

Maar.. niet getreurd. Wij gaan als vervanging online danslessen aanbieden. Om de onlinelessen mogelijk te maken hanteren we een aangepast rooster.

In onderstaand rooster kun je zien dat wij enkele leeftijden hebben samengevoegd en dat de tijden niet altijd overeenkomen met de huidige lestijden. De online les kan altijd teruggekeken worden waardoor ook op een ander moment de les gedanst kan worden.

 

Dag Tijd Les Teacher
Maandag 18.15 tot 19.15 uur Hiphop/ streetdance 13 t/m 16 jaar en ouder Angel
Woensdag 15.00 tot 15.45 uur Hiphop/ streetdance 4 t/m 6 jaar Josephine
16.00 tot 16.45 uur Hiphop/ streetdance 7 t/m 8 jaar Josephine
17.00 tot 17.45 uur Hiphop/ streetdance 9 t/m 12 jaar Josephine
Donderdag* 17.00 tot 17.45 uur Hiphop/ streetdance 8 t/m 12 jaar Michelle
18.00 tot 18.45 uur Breakdance Rick
19.00 tot 20.00 uur Hiphop/ streetdance 13 t/m 16 jaar en ouder Marloes

*Kerstavond en oudjaarsavond worden er geen lessen aangeboden.

 

De onlinelessen zullen live gegeven worden via Facebook. Wij zijn genoodzaakt voor Facebook te kiezen omdat wij via andere programma’s geen live les kunnen aanbieden of ze niet voldoen aan de gewenste kwaliteit. Wij zullen na afloop van de les een link delen via onze website. Met deze link kan de les teruggekeken worden waarbij geen Facebook-account nodig is. Op deze manier kunnen de mensen die geen Facebook hebben ook de les terugkijken.

 

Voor de bodytraining en kinderfit zullen we geen livelessen verzorgen, maar zullen we wel video’s delen om toch gewoon te kunnen blijven sporten. Deze video’s zullen met hen gedeeld worden.

De leden van de wedstrijdteams ontvangen nog aanvullende informatie betreft de wedstrijdteamtrainingen.

 

In tegenstelling tot de eerste lockdown zullen de abonnementskosten gewoon geïncasseerd worden aangezien wij de onlinelessen aanbieden. Omdat wij in de eerste lockdown alle kosten hebben gecompenseerd, waardoor er voor u geen kosten waren, hopen wij op uw begrip.

 

Wij hopen u voldoende te hebben geïnformeerd en bij vragen horen wij graag van u.

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Upstairs Dance & Fit

 


Vanaf dinsdag 1 december is het dragen van een mondkapje in alle publieke binnenruimten verplicht. Dit heeft ook gevolgen voor de sport.

 

De binnenruimte van sportaccommodaties (waaronder dus ook sportscholen) zijn publiek toegankelijke binnenruimte en daarvoor geldt dus een mondkapjesplicht.

 

Tijdens het sporten hoeft er geen mondkapje gedragen te worden. Maar voor en na de beoefening, bij betreden en verlaten van de binnensportaccommodatie of sportschool, geldt de mondkapjesplicht wel.

Dit betekend dat ieder vanaf 13 jaar verplicht is om een mondkapje te dragen bij het betreden en het verlaten van de locaties Topgym en v.d Broekstraat.

 

Wij rekenen op jullie medewerking.

 

Met sportieve groet,

 

Upstairs Dance & Fit


Op 3 november zijn er weer verscherpte coronamaatregelen gepresenteerd door het kabinet.

Helaas heeft dit ook gevolgen voor enkele lessen bij Upstairs. Omdat groepslessen vanaf 18 jaar niet mag zullen we voor de leden van 18 jaar en ouder in de dansles 16+ een alternatief bieden.

 

Voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar geldt het volgende:

–       Activiteiten voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar, ook in groepsverband, zijn toegestaan bij scouting-, cultuur-, kunst- en andere jeugdverenigingen.

–       Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld. Kinderen met klachten blijven thuis.

–       Publiek bij sport is niet toegestaan.

–       Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Geldt de maximale gezelschapsgrootte van 2 personen ook voor kinderen?

–       Nee. Er is een uitzondering voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Zij mogen met grotere groepen sporten. Maar er worden geen wedstrijden tegen andere verenigingen gespeeld. En kinderen met klachten blijven thuis.

–       Kinderen vanaf 13 jaar mogen na het sporten niet bij elkaar komen met meer dan 2 personen. Voor jongere kinderen geldt deze beperking niet.

 

Dit betekend dat alle lessen voor kinderen en jongeren gewoon door kunnen gaan. Uiteraard blijft hierbij het volgende belangrijk:

–       Bij klachten blijf je thuis.

–       Ieder wacht in het aankomst vak, Topgym buiten en v.d. Broekstraat in de rechterkleedkamer, tot de docent je komt halen. Ieder houd zich daarbij aan de routing.

–       Publiek is niet toegestaan.

–       Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

 

Alternatief voor 18 jaar en ouder:

De dansers van 18 jaar en ouder ontvangen iedere donderdag een link om live deel te nemen aan de Hiphop/streetdance 16+.

 

Vooralsnog gelden deze maatregelen de komende twee weken. We hopen dat daarna iedereen weer van harte welkom is.

 

Bij vragen en/of opmerkingen horen we graag van u.

 

Met vriendelijke groet,

 

Upstairs dance & fit


Vanaf 14 oktober zijn de coronamaatregelen weer aangescherpt.

 

Een van de nieuwe, verscherpte coronamaatregelen is dat teamsporten met meer dan vier personen niet meer zijn toegestaan vanaf woensdagavond. Groepslessen in de sportschool/ dansschool worden niet gezien als teamsport, en dus mogen die door blijven gaan onder de nieuwe coronamaatregelen. Wel geldt er een maximum van dertig personen en vanaf 18 jaar de 1,5 meter afstand.

 

Voor Upstairs betekend dit dat alle lessen doorgaan en dat er enkel bij de bodytraining en Hiphop/streetdance 16+ 1,5 meter afstand gehouden moet worden.

 

De overige corona maatregelen blijven van kracht: bij locatie Topgym blijf je buiten en bij v.d. Broekstraat in de rechter kleedkamer wachten totdat de docent je komt halen, bij klachten blijf je thuis en ouders mogen nog steeds niet mee naar binnen.